Izmjena Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama

Slika /slike/fotogalerija/odluka stozera.jpg

Stožer civilne zaštite RH donio je u petak, 20. studenog Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.


Navedenom Odlukom propisano je da se na održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, kinoprojekcija te izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne primjenjuje ograničenje rada do 22 sata i ograničenje prisustva više od 25 osoba.

Odlukom je propisano da se za održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, kinoprojekcija te izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima broj posjetitelja ograničava s obzirom na veličinu prostora na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2 neto površine. Neto površina prostora je površina namijenjena gledalištu. Također, obvezno je na ulazu u objekt jasno istaknuti obavijest o najvećem mogućem broju osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu.

Uz navedeno, obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U skladu s time, organizator je dužan osigurati fizičku udaljenost za vrijeme trajanja programa na načine propisane ranije donesenim posebnim preporukama.

Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode  druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (20. studenoga 2020.)


 

Pisane vijesti