Dodijeljene nagrade za slikovnice Ovca u kutiji

Dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji, koja se dodjeljuje od 2005. godine, ove se godine održala virtualno.





Prema mišljenju dječjega žirija dobitnici jedne od najvedrijih književnih nagrada – Ovce u kutiji ove godine su: Zoran Maljković za tekst i Marko Jovanovac za ilustracije u slikovnici Moj tata zeko. Dobitnicima čestitamo na besprijekornom prepoznavanju dječjih interesa i ukusa u uvjerenju da kao najiskrenija publika djeca prepoznaju istinsku kvalitetu.

Stručni žiri Ovcom u kutiji nagradio je Snježanu Babić Višnjić za tekst i Branku Hollingsworth za ilustracije u slikovnici Park u oblacima.

Nagrađeni su autori svojim dosadašnjim radom već ostvarili velike dosege na hrvatskoj književnoj sceni, a ovogodišnje nagrade svjedoče da su im svi postignuti uspjesi poslužili kao podstrek za nastavak likovnog i književnog istraživanja, za daljnje širenje perspektiva i dosega u odnosu književnog teksta i njegove ilustracije objedinjenih u uspješnoj – dobroj, lijepoj i pametnoj – slikovnici koja ima važnu ulogu u odrastanju i formiranju budućih čitatelja.

Svim dobitnicima od srca čestitamo nestrpljivo očekujući njihova nova djela koja će, uvjereni smo, nastaviti stvarati jednakim žarom i veseljem kao i do sada te će tako polučiti nove uspjehe, a nadamo i druge buduće nagrade.

Organizatorima također čestitamo na uspješno provedenom postupku vrednovanja i dodjeli još jedne Ovce u kutiji u zahtjevnim pandemijskim uvjetima te se nadamo da će i dalje, uz podršku Ministarstva kulture i medija, nastaviti ovu lijepu i važnu tradiciju.
 
 

Pisane vijesti