Sućut ministrice u povodu odlaska nacionalne dramske prvakinje Zoje Odak

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je obitelji izraze sućuti u povodu odlaska nacionalne dramske prvakinje gospođe Zoje Odak. 


"Neraskidivo vezana uz rodni grad i matično Hrvatsko narodno kazalište Split, u pola stoljeća glumačkog stvaralaštva odigrala je sve velike uloge dramskog repertoara. Njezin ju je izvanredni talent svrstao u sam vrh hrvatskog glumišta te ju je ovjenčao nizom uglednih kazališnih nagrada, a uz cjeloživotnu posvećenost kazalištu gospođa Odak ostvarila je i zapaženu televizijsku i filmsku karijeru potvrđenu Zlatnom arenom 1992. godine za ulogu Marije u filmu Krste Papića Priča iz Hrvatske.

Njezinim odlaskom hrvatski je teatar izgubio veliku i beskompromisnu umjetnicu koja za sobom ostavlja ideju glumca, uzvišenu viziju renesansnog, obrazovanog, društveno odgovornog pojedinca, osobu digniteta, kojoj je uvijek težila i koju je kao letvicu podizala visoko i sebi i drugima. Smrt Zoje Odak nenadoknadiv je gubitak za hrvatsko glumište i hrvatsku kulturu, a ostat će zapamćena kao glumica jedinstvene energije, snažnog i autentičnog glumačkog izraza, istinska zaljubljenica u umjetnost i kazalište."
 
Ministrica
Nina Obuljen Koržinek


Pisane vijesti