Ministrica uputila riječi sućuti u povodu odlaska akademskog slikara i grafičkog dizajnera Mihajla Arsovskog

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je obitelji izraze sućuti u povodu odlaska akademskog slikara i grafičkog dizajnera gospodina Mihajla Arsovskog.

"Radni vijek Mihajla Arsovskog vezan je uz oblikovanje plakata šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća pri čemu je koristio suvremene metode poput tipografije, kolaža, citata i fotomontaže, a njegovu karijeru posebno je obilježena suradnja s kazalištem ITD u Zagrebu.

Mihajlo Arsovski stvorio je prepoznatljiv stil koji je trajno obilježio hrvatski dizajn i njegove vizualne procese. Kreativan i znatiželjan, osim u likovnoj i primijenjenoj umjetnosti, okušao se i u drugim disciplinama poput scenografije i kostimografije. Za svoj je rad ove godine dobio nagradu Vladimir Nazor za životno djelo.

Njegovim odlaskom izgubili smo jednog od najznačajnijih hrvatskih dizajnera, ali i skromnog i iznimnog čovjeka. U svoje osobno ime i u ime Ministarstva kulture i medija upućujem Vam izraze najdublje i najiskrenije sućuti."
 
Ministrica
Nina Obuljen Koržinek
 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica