Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Mislava Bage

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je sućut obitelji, prijateljima i suradnicima jednog od najboljih hrvatskih novinara, urednika i političkih komentatora Mislava Bage.

„Jutros nas je sve potresla vijest  o preranoj smrti jednog od najboljih hrvatskih novinara, komentatora i urednika Mislava Bage. Izražavajući sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima, postajemo svjesni koliko je hrvatska medijska scena izgubila njegovim iznenadnim odlaskom.

Od svojih prvih novinarskih koraka na Hrvatskoj televiziji, Mislav Bago se nametnuo svojim izrazitim stilom, a specijaliziravši se u području unutarnje politike, ubrzo je postao jedan od najboljih poznavatelja naše političke scene, a osobito izbornih procesa. Radeći od početka u stvaranju svih najvažnijih projekata Informativnog programa, prateći sve ključne političke događaje, postao je zaštitnim znakom Nove TV.

Nenadoknadiv je njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi kojom se bavio. Zasluženo višestruko nagrađivan, doslovno je živio novinarstvo, a njegov profesionalizam  temeljio se na kontinuiranom praćenju svih aspekata političkog života i na iznimnom senzibilitetu za politiku. 

Iskreno žalim zbog njegova odlaska, a njegov novinarski talent i pronicljivost svima će nam nedostajati“.
 

Pisane vijesti