Sućut ministrice kulture i medija u povodu odlaska Simone Šandrić Gotovac

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska Simone Šandrić Gotovac, vrsne liječnice i profesorice te istaknute humanistice.

„Iznimno omiljena među svojim pacijentima kojima je posvećivala svo svoje vrijeme i pozornost, bila je uvijek profesionalna, dostupna, susretljiva i strpljiva. Svojom požrtvovnošću, trudom, kontinuiranim istraživanjem, usavršavanjem u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama i napornim radom ostvarila je impresivnu liječničku karijeru kao profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca.

Svoje domoljublje, Simona Šandrić Gotovac pokazala je bezbroj puta, ponajprije svojim humanitarnim angažmanom, a zatim i nakon smrti svoga supruga Vlade Gotovca, kada je zajedno s njegovim prijateljima i suradnicima osnovala Institut Vlado Gotovac kako bi dodatno pridonijela razvoju građanske i političke kulture u Hrvatskoj. Njezinim odlaskom, ostaje nenadoknadiva praznina“. 

Pisane vijesti