Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Mirjane Majurec

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska ugledne kazališne, televizijske i filmske glumice Mirjane Majurec.

„Svojim se glumačkim talentom istaknula od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, čim je stupila na pozornicu Gradskog dramskog kazališta Gavella, teatra kojem je ostala vjerna cijeli život i čiji je repertoar obilježila mnogim sjajnim interpretacijama hrvatske i svjetske dramske literature.

Jednakom glumačkom energijom i entuzijazmom gostovala je i u drugim kazalištima, odigrala zapažene uloge na Splitskom ljetu i Dubrovačkim ljetnim igrama te uvelike pridonijela zaigranosti i duhovitosti zagrebačkih Histriona. Ostvarila je i bogat filmski i televizijski opus, istaknuvši se osobito u filmovima „Izbavitelj", „Kraljeva završnica", „Kad mrtvi zapjevaju" i „Ispod crte", kao i u legendarnim  televizijskim dramama i serijama – od „U registraturi" i „Kapelskih kresova" do „Velog mista" i „Naši i vaši", za koju je dobila i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Odlaskom Mirjane Majurec hrvatska kazališna i filmska scena izgubila je jedinstvenu umjetnicu čija će vedrina ostati zapamćena ne samo u krugu njezinih prijatelja i kolega nego i u pamćenju publike.“
 

Pisane vijesti