RUKSAK (PUN) KULTURE ZAVRŠIO SEZONU NA HVARU

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

1832 učenika od 1. do 4. razreda i 696 učenika 8. razreda,  više od 100 radionica, 30 kazališnih i 10 plesnih predstava, 10 koncerata i 10 filmskih projekcija, 39 volontera - studenata Učiteljskog fakulteta na Banovini te 74 gostovanja po cijeloj Hrvatskoj u kojima je sudjelovalo više od 2000 djece - statistički su podaci iza kojih se krije ogromna količina veselja i zadovoljstva sudjelovanja u kulturnim i umjetničkim programima ovosezonskog Ruksaka (punog) kulture. Prije početka slijedeće sezone na jesen, podsjećamo na bilancu proljetne sezone.

S obzirom na to da su nas ograničavale okolnosti pandemije, a dodatno sprječavale posljedice potresa, Ministarstvo kulture i medija je Ruksak ipak uspjelo održati od ožujka do lipnja ove godine. Posebno veseli što je Ruksak boravio na Banovini, u Lječilištu Topusko gdje smo okupili djecu i mlade iz 24 osnovne škole. Cilj je bio pružiti pomoć i podršku djeci i mladima s područja pogođenih potresom, omogućiti im  aktivnosti koje su bogate edukativnim, kulturnim, sportskim i društvenim sadržajima, kako bi kroz igru, druženje, učenje i boravak u poticajnom i pozitivnom okruženju lakše prebrodili razdoblje nakon potresa.

Ovosezonski programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi započeo je prvim gostovanjem u Dječjem vrtiću Bambi u Mariji Gorici 31. ožujka 2021. godine. Program se, sukladno epidemiološkim mjerama, provodio od travnja do lipnja 2021. godine, tijekom kojih se održalo 74 gostovanja u različitim odgojno-obrazovnim ustanovama, često i u vanjskim prostorima, vrtovima, igralištima škola i vrtića. Gostovanja su se održala u Hrvatskoj Kostajnici, Pakracu, Lastovu, Jelsi, Otočcu, Cresu, Bedenici, Slavonskom Brodu, Čađavici, Iloviku, Našicama, Cigleniku, Voćinu, Korenici, Vukovaru, Čazmi, Visokom, Osijeku, Kapeli, Mariji Gorici, Stubičkim Toplicama itd.

Jedno od posljednjih gostovanja Ruksaka (punog) kulture  održano je na otoku Hvaru. Za učenike 2. i 3. razreda Srednje škole Hvar, u Hvarskom kazalištu koje ima svoje nezaobilazno mjesto u povijesti teatra jer je utemeljeno 1612. godine kao prvo građansko kazalište u Europi, odigrana je plesna predstava Teatra &TD Tri sestre, prema drami A. P. Čehova, redateljice Natalije Manojlović i dramaturginje Ivane Đula.



 

Pisane vijesti