U organizaciji udruge „Svijet Tišine“ otvorena izložba „100“ povodom sto godina organiziranog postojanja Hrvatski savez gluhih i nagluhih

  • Slika

21. srpnja 2021. –  Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak sudjelovao je na obilježavanju jedne od najvažnijih obljetnica Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih – stogodišnjici postojanja te udruge.

U prigodi otvorenja izložbe u organizaciji Udruge „Svijet Tišine“ u galeriji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, državni tajnik Poljičak izrazio je zadovoljstvo što se predstavljanjem djela hrvatskih gluhih i nagluhih umjetnika pokazalo koliko su svojim djelovanjem oni snažno obilježili prošlost i sadašnjost hrvatske umjetnosti poput Slave Raškaj, Jelke Struppi, Eugena Buktenice, Hinka Gudca, Rudolfa Mudrovčića, Ivana Fanuka i drugih.
Sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim programima od iznimne je važnosti kako za razinu kvalitete života osoba s invaliditetom tako i za našu zajednicu u cjelini“, ocijenio je državni tajnik Poljičak te podsjetio na Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju kojim Ministarstvo nastoji doprijeti do skupina korisnika koje su prepoznate kao osjetljive.
 

Pisane vijesti