Raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2023. godini

11. svibnja 2023. – Treću godinu zaredom Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK nastavlja s pružanjem dodatne podrške knjižarskoj mreži putem Javnog poziva za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj.

Podsjećamo kako je navedeni Javni poziv prvi put raspisan 2021., u Godini čitanja kako bi se vrednovanjem i isticanjem najboljih knjižara, kako samostalnih, tako i onih u sklopu knjižarskih lanaca te antikvarijata, doprinijelo njihovoj održivosti i vidljivosti, potaknulo razvoj novih praksi te razvoj čitateljske publike.
 
Nagrade će se ponovno dodijeliti u tri kategorije:
 
1.     Najbolja samostalna knjižara
2.     Najbolji antikvarijat
3.     Najbolja knjižara u okviru knjižarskog lanca

Za svaku se kategoriju dodjeljuje prva (4.000,00 eura), druga (3.000,00 eura) te treća (2.000,00 eura) nagrada knjižarama i antikvarijatima izvan grada Zagreba te po jedna nagrada u svakoj kategoriji najboljim knjižarama i antikvarijatima u gradu Zagrebu u iznosu od 3.000,00 eura.
 
Ukupni fond nagrada iznosi 36.000,00 eura i osigurava se u proračunu Ministarstva kulture i medija.
 
Kao i do sada vrednovanje će se odvijati u dva kruga:
- prema mišljenju formiranog povjerenstva sastavljenog od predstavnika Ministarstva i drugih relevantnih sudionika književne scene koji će u predviđenom razdoblju obići sve prijavljene, kako bi donijeli ukupnu ocjenu svake pojedine knjižare
- internetskim glasanjem publike putem mrežne stranice citaj.hr na kojoj će se objaviti popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove profile i mrežne stranice, zaključno s 1. prosincem 2023. godine.
 
Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem e-prijavnice br. 37, zaključno s rokom 31. svibnja 2023. godine.
 
Više: https://min-kulture.gov.hr/?id=23824
 


Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica