Prvi sastanak o novom Granskom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

06. rujna, 2022. –  Danas je u Hrvatskom državnom arhivu održan prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata djelatnika u kulturi na temu pregovora oko novog Granskog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.

Uz državnog tajnika dr.sc. Ivicu Poljička koji je predvodio sastanak, kao članovi Vladinog pregovaračkog odbora sudjelovali su i glavna savjetnica ministrice kulture i medija Kristina Vlašiček Novoselec, načelnik Sektora za financijske poslove, investicije, lokalni i područni (regionalni) razvoj Krešimir Račić, načelnik Sektora za normativne i upravno-pravne poslove Tomislav Jelić, voditeljica Službe za kolektivne radne odnose i administrativnu suradnju u području upućivanja radnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike Olivera Fišeković , predstavnik Ministarstva financija Luka Kevešević te Jelena Rundek iz Ministarstva kulture i medija, 
 
Glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Domagoj Rebić govorio je u ime pregovaračkog odbora koji su sudjelovali u sastavu: predstavnici umjetnika Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Ivica Trubić i Danijel Martinović, viši konzervator Hrvatskog restauratorskog zavoda Andrej Janeš, arhivski savjetnik Državnog arhiva u Zadru Marijan Maroja, Mirjana Blažević iz Muzeja Mimara te umjetnica ansambla LADO Anita Huđek.
 
Obje su strane prihvatile Protokol o kolektivnim pregovorima te odredile termin održavanja sljedećeg sastanka za dva tjedna.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica