S intendantima nacionalnih kazališta o K-HNK i Zakonu o kazalištima

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

6. rujna 2022. – Uoči nove kazališne sezone ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sastala se s intendantima hrvatskih nacionalnih kazališta.

Svoje su prijedloge dali intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja i novoizabrani intendant Vladimir Ham, intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka Marin Blažević, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Iva Hraste Sočo, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Senka Bulić te intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split Srećko Šestan kao i ravnateljica Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO Ileana Jurin Bakotić.

Uz ministricu na sastanku su sudjelovali i glavna tajnica Ministarstva kulture i medija Marica Mikec, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, glavna savjetnica ministrice kulture i medija Kristina Vlašiček Novoselec te viši stručni savjetnici Leonard Jakovina, Jelena Pajić i Ana Baturina.
 
Na sastanku u Ministarstvu kulture i medija razgovaralo se o nacrtu novog Zakona o kazalištima te o pripremama za sezonu koja slijedi i u kojoj će prvi put započeti sustavna razmjena programa i koprodukcija između pet nacionalnih kazališta u okviru Konzorcija nacionalnih kazališta, odnosno pretplatničkog ciklusa K – HNK kojemu će se pridružiti i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica