Projekt suradnje u povodu stote obljetnice Francuskog instituta u Hrvatskoj

Francuski institut u Hrvatskoj u sljedećoj godini obilježava svoju stotu obljetnicu djelovanja i promocije francuske kulture i jezika u Hrvatskoj kao i promocije znanosti i visokog obrazovanja.

Svečani prijem i najava projektnog programa u povodu obilježavanja 100 godina Francuskog instituta u Hrvatskoj održani su u rezidenciji Francuskog veleposlanstva u Zagrebu u četvrtak, 24. rujna 2020. godine, a na njemu je sudjelovala glavna savjetnica ministrice kulture i medija Nevena Tudor Perković.
 
Glavna savjetnica ministrice Tudor Perković istaknula je živi dijalog između dvije zemlje i njihovih kultura koji je uspostavljen zahvaljujući brojnim projektima različitih formata među kojima se najviše ističu festivali Croatie, la voici i Rendez-vous.

Govoreći o dugogodišnjoj i intenzivnoj suradnji u društvenim i kulturno-umjetničkim područjima savjetnica ministrice Tudor Perković izrazila je nadu i želju da u sljedećoj godini, zajednički slaveći sto godina postojanja Francuskog instituta u Zagrebu, nastavimo afirmirati kulturu kao otvoreni dijalog, gradeći projekt čiji će doseg biti određen njegovom kvalitetom i mogućnošću da postane kreativna i misaona avantura, namijenjena svima.


 
Projekt obilježavanja stote obljetnice Francuskog instituta u Hrvatskoj pomicat će dijalog i solidarnost kao temeljne vrijednosti, a uključivat će raznolik i bogat kulturno-umjetnički program koji će se održavati kroz 2021. godinu.
 
Partneri projekta su među ostalima i Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Muzej za umjetnost i obrt, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Muzički biennale Zagreb, Festival svjetske književnosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao i Ministarstvo kulture i medija.
 

Pisane vijesti