Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom kulture i medija izradio je nadopunjene preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije i pojačano održavanje kulturnih aktivnosti, detaljnije su razrađeni dijelovi preporuka koje se odnose na osiguravanje odgovarajuće fizičke udaljenosti. 


Sada se prilikom izvođenja programa tzv. niskog rizika koji ne uključuju interakciju niti aktivan angažman publike dozvoljava razmak od jednog sjedećeg mjesta. Također, preporukama se omogućuju dodatni načini osiguravanja fizičke udaljenosti prilagođeni različitim oblicima kulturnih aktivnosti, a s ciljem maksimalnog ublažavanja širenja zaraze.
Preporukama je definirana potrebna udaljenost između barskih stolova, njihov raspored i način numeriranja te postavljanje fizičkih barijera kojim će se ostvariti redovi posjetitelja širine 1,5 metra.

Ministarstvo kulture i medija još jednom poziva sve dionike u kulturi, uključujući i publiku, na pridržavanje preporuka i odgovorno ponašanje kako bi se očuvala povoljna epidemiološka situacija i nastavilo nesmetano održavanje kulturnih aktivnosti.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_kulturni_programi_i_izvedbe_27_09.pdf 

Pisane vijesti