Potpisan Program suradnje u području kulture između Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Republike Bugarske za razdoblje 2021.-2024. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Tijekom posjeta Republici Bugarskoj, hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman potpisao je s bugarskim ministrom kulture Velislavom Minekovim Program suradnje u području kulture između Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Republike Bugarske.

S obzirom na tradicionalno dobre i snažne kulturne veze između dviju država, Program će omogućiti suradnju ustanova i pojedinaca koji djeluju u području kulture i kreativnog sektora. Programom se uređuje suradnja i razmjena u području kazališne i glazbene umjetnosti, suvremenog plesa, tradicijske kulture (folklorne i glazbene), zatim u području vizualne umjetnosti, fotografije, dizajna, arhitekture i inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi.

Programom kulturne suradnje potaknut će se i suradnja u području audiovizualne djelatnosti, zatim suradnja i razmjena u području književnosti, nakladništva, knjižnica, arhiva i muzeja. Ovim Programom postavljeni su okviri za unapređenje suradnje u području kulturne baštine, osobito u području njezine zaštite te zajedničke suradnje u okviru međunarodnih organizacija.

Program suradnje u području kulture, koji je potpisan temeljem Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Bugarske o kulturnoj, obrazovnoj i znanstvenoj suradnji iz 1995. godine, peti je provedbeni program dviju država u području kulture.
 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi