Posjet ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek Gradu Senju i Donjem Lapcu

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u pratnji državnog tajnika dr. sc. Ivice Poljička boravila je u srijedu, 6. ožujka 2019. godine, u radnom posjetu Gradu Senju, a posjetila je i Donji Lapac. 


FOTO: GRAD SENJ

Tijekom radnog posjeta Gradu Senju ministrica kulture održala je radni sastanak s gradonačelnikom Senja Sanjinom Rukavinom i suradnicima na kojem se razgovaralo o projektima koje podupire Ministarstvo kulture, a posebna tema bila je početak projekta rekonstrukcije Palače Vukasović koja će nakon obnove djelovati kao Kuća senjskih književnika.

Ministarstvo kulture je za prvu fazu projekta obnove u 2019. godini osiguralo iznos od milijun kuna. Kuća senjskih književnika obuhvaća rekonstrukciju postojećega, do temelja izgorjeloga dijela zgrade, koja je dio palače Vukasović. Bruto površina zgrade iznosi oko 640 m2, a raspodijeljena je na 4 etaže po oko 160 m2. 


FOTO: GRAD SENJ

Uz gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavinu na sastanku su bili državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić, predsjednik Gradskog vijeća grada Senja Željko Tomljanović, potpredsjednica Gradskog vijeća grada Senja Rosanda Bilović, v.d. ravnateljice Gradskog muzeja Senj Blaženka Ljubović, ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Senj Zvonka Gradišer i v.d. pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela grada Senja Mislav Bilović.

Prigodom radnog posjeta ministrica kulture obišla je Gradski muzej Senj, lokaciju buduće Kuće senjskih književnika i Gradsku knjižnicu Senj.

Nakon posjeta Gradu Senju ministrica je sa suradnicima obišla i Donji Lapac gdje su posjetili KUD "Kraljica Katarina" i susreli se s članovima koji su prezentirali svoj rad i sam kulturni dom koji su obnovili vlastitim radom. Tijekom posjeta susreli su se i sa načelnikom Općine Donji Lapac Ilijom Obradovićem te razgovarali o potrebi sanacije zgrade Hotela Ozeblin koje je zaštićeno kao nepokretno kulturno dobro. 


FOTO: GRAD SENJ


FOTO: GRAD SENJ

Najave