Otvoreno 45. izdanje Samoborske glazbene jeseni

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

FOTO: Samoborska glazbena večer


25. rujna 2020. - 45. izdanje manifestacije Samoborska glazbena večer otvoreno je koncertom Zagrebačkih solista uz violončelisticu Moniku Leskovar u petak, 25. rujna 2020. godine, u Samoboru.

Festival je kao izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek otvorila posebna savjetnica ministrice Iva Hraste Sočo. 

Govoreći o vrijednosti manifestacije savjetnica Hraste Sočo istaknula je kako poticanjem stvaralaštva i kreativnosti Samoborska glazbena večer djeluje kao platforma za afirmaciju mladih umjetnika i priliku za njihovu osobnu profesionalnu promociju kao i promociju hrvatskih skladatelja te njihovih djela

"Ona potiče na stalni dijalog između suvremenosti i prošlosti, između različitih umjetničkih naraštaja hrvatskih i inozemnih umjetnika" rekla je Hraste Sočo te dodala kako je zahvaljujući višeslojnom programskom konceptu manifestacije, koji odiše s puno umjetničkog i organizacijskoga entuzijazma, stvorena raznolikost sadržaja i estetika izražavanja te vlastiti umjetnički prostor unutar hrvatske kulture kreiran na kontinuitetu tradicije i vrijednosti sadašnjih umjetničkih naraštaja.

Okupljenima se obratio i umjetnički ravnatelj Samoborske glazbene jeseni Srećko Bradić, a otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec i predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Miran Šoić.

45. festivalsko izdanje trajat će sve do 4. listopada, ugostit će vrhunske glazbenike, a bit će održano i tradicionalno Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić. 


Program potražite na poveznici: http://www.samobor-festival.com./samoborska-glazbena-jesen/10/385/HR 



 

Pisane vijesti