Otvoreno 23. izdanje najveće kulturne manifestacije Osijeka i istočne Hrvatske - Osječkog ljeta kulture

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Grad Osijek 

28. lipnja 2023., Osijek - Nastupom sopranistice Sandre Bagarić i tenora Đanija Stipaničeva, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića u glasovitoj baroknoj Tvrđi, otvoreno je 23. izdanje Osječkog ljeta kulture, najveće kulturne manifestacije Osijeka i istočne Hrvatske.

Uz čestitke organizatorima i brojnim kulturnim ustanovama i umjetnicima uključenima u ovogodišnji program, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Ministarstva kulture i medija Jasna Vaniček – Fila istaknula je da će dodatnu autentičnost i jedinstvenost Osijeku kao kulturnoj prijestolnici istoka Hrvatske priskrbiti ne samo visokokvalitetni i raznovrsni kulturni sadržaji, već i činjenica da će se oni tijekom predstojeća dva mjeseca odvijati na brojnim poznatim ambijentalnim, povijesnim osječkim lokacijama uz uključivanje svih kulturnih ustanova u gradu na Dravi.

Vaniček – Fila posebno je pohvalila zanos, umjetnički talent, trud i timski duh koji su ugrađeni u ovogodišnje izdanje Osječkog ljeta kulture, naglasivši kako je potpora koju Ministarstvo kulture i medija pruža ovoj vrijednoj kulturnoj manifestaciji u stalnome rastu, kako proteklih, tako i ove godine.

Ovogodišnje Osječko ljeto kulture trajat će do 2. rujna, a namijenjeno je publici svih uzrasta i afiniteta, od djece, ljubitelja filma, glazbe, klasičnijih ili modernijih umjetničkih izričaja, tradicije, likovne umjetnosti i kazališta. Lokacije na kojima će se izvoditi programi raznolike su i atraktivne te pružaju sliku Osijeka kao ambijentalnog, povijesnog grada.


 


 



Pisane vijesti