Otvorena izložba „Idemo na tjelesni!“ u Hrvatskom školskom muzeju

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd
Izložba „Idemo na tjelesni!“ u povodu 145. obljetnice uvođenja obvezne nastave tjelesne i zdravstvene kulture u hrvatske škole, 125. obljetnice obrazovanja za provođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture (TZK-a) i 60. obljetnice

osnivanja Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorena je u Hrvatskom školskom muzeju u petak, 14. lipnja 2019. godine.
 
Izložbu je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek otvorio državni tajnik Krešimir Partl uputivši čestitke Hrvatskom športskom muzeju i njihovom partneru te domaćinu izložbe - Hrvatskom školskom muzeju koji izložbom i nizom popratnih događanja doprinose isticanju značaja teme tjelesne i zdravstvene kulture.

Državni tajnik podsjetio je kako je Hrvatski športski muzej trenutno jedina muzejska ustanova u Hrvatskoj koja prikuplja i obrađuje vrijednu građu iz područja povijesti hrvatskog športa i tjelovježbe te tako doprinosi pozicioniranju na karti čuvara hrvatske, ali i svjetske kulturne športske baštine.

„U svjetlu doprinosa osvještavanju  i senzibiliziranju, kako stručne tako i šire javnosti, o početcima i razvoju tjelesne i zdravstvene kulture u hrvatskim odgojno-obrazovnim ustanovama, Hrvatski športski muzej i Hrvatski školski muzej  pokazali su da muzejske ustanove u zajedničkoj suradnji mogu učiniti pojedine teme znakovitima, a baštinske predmete vidljivima“ dodao je državni tajnik Partl.

Izložba čiji je autor doc. dr. sc. Zrinko Čustonja, a kustosica Petra Husain Pustaj bit će otvorena do 22. rujna 2019. godine.

Pisane vijesti