Otvorena izložba fotografija „30 godina hrvatske neovisnosti“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

28. svibnja 2021. – „Hrvatskih 30 godina samostalnosti“ naslov je izložbe otvorene danas u zagrebačkoj Gliptoteci kojom Večernji list daje svoj doprinos nacionalnoj proslavi velike obljetnice ostvarenja povijesnog sna hrvatskog naroda o neovisnosti Republike Hrvatske.

Izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, državni tajnik Krešimir Partl čestitao je organizatorima na zahtjevnom izložbenom projektu te istaknuo kako se u predstavljenim fotografijama ogleda naša suvremena povijest, ali i kolektivna memorija koju u naslijeđe ostavljamo našoj djeci i mladima da se nikada ne zaborave događaji i emocije, kao ni dokumentirana istina.

„One svjedoče iznimnu važnost medija, novinara, fotoreportera i fotografa koji prenose događaje koje i u identitetskom i kulturološkom kontekstu čine našu povijest“ dodao je ističući ulogu medija u pravovremenom obavještavanju, sprečavanju dezinformacija, objektivnom istraživanju u najtežim razdobljima poput rata, pandemije te u situacijama prirodnih katastrofa.  
 

Pisane vijesti