Održana Svečana sjednica Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

​U povodu otvaranja 71. Dubrovačkih ljetnih igara održana je Svečana sjednica Festivalskog vijeća pod predsjedanjem ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, u petak 10. srpnja 2020. godine, u Festivalskoj palači.


Foto: HINA

Ministrica je osvrnuvši se na specifične uvjete u kojima će se Festival održati, istaknula da je program iako produkcijski i financijski skromniji nego proteklih godina, na visokoj razini umjetničke izvrsnosti kao najvažnijeg preduvjeta za uspjeh. 

"Produkcijski smo se prilagodili novim okolnostima i okrenuli se angažmanu hrvatskih umjetnika, jer su im ovakve manifestacije prilika da nakon višemjesečne stanke opet budu sa svojom publikom", rekla je ministrica te dodala kako je bitno da kulturnjaci pokažu da se mogu prilagoditi novim okolnosti i omogućiti sigurnost kako izvođača tako i publike, čime se šalje poruka da neće biti potrebe za novim zatvaranjima.

"Budimo odgovorni i slijedimo sve upute. U takvim ćemo okolnosti iskazati osobnu svijest, ali i vjerovanje da se kultura treba nastaviti realizirati i u ovim okolnostima", rekla je ministrica. 

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski izrazila je ponos što će Igre biti otvorene unatoč preprekama te istaknula prilagođavanje programa epidemiološkim preporukama i izrazito dubrovačke teme repertoara kao ključne odrednice ovogodišnje manifestacije. 

"U projekt ovogodišnjih Igara uključeni su i samostalni umjetnici koji su u pandemiji ostali bez prihoda i prava na rad", rekla je Ruždjak Podolski te dodala kako se na probama vidi njihova srčanost i kreativni impuls. "Vidljivost i podrška koje im davamo će nam se vratiti jednakim dobrom", zaključila je Ruždjak Podolski. (MK/HINA)




Pisane vijesti