Održan 3. Hrvatski radijski forum

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana radija 2020. godine održan je 3. Hrvatski radijski forum u organizaciji Udruge Hrvatski radijski forum i HUP – Koordinacije komercijalnih radio postaja u srijedu, 13. veljače 2020. godine, u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Državni tajnik Krešimir Partl se kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića obratio uzvanicima te istaknuo kako su brojni izazovi u medijskom prostoru o kojima raspravljaju države članice Europske unije vezani uz jedinstveno tržište i načine kako da svi subjekti u njemu ostvare svoja prava, no hrvatsko medijsko tržište ima i svoje nacionalne specifičnostio kojima smo vodili računa prigodom izrade Zakona o elektroničkim medijima.
 
Naglasio je kako globalni trendovi potvrđuju usku povezanost medija i tehnologije pri čemu tehnologija nastavlja mijenjati medije. Ministarstvo kulture vodilo je računa o kreativnom sektoru i o kreiranju politike u okviru medijskog i audiovizualnog segmenta u kontekstu zaštite autorskih prava stoga je nužno da s posebnom pažnjom transponiramo i odredbe Direktive o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu u nacionalno zakonodavstvo, rekao je drzavni tajnik.
 
Prisutnima su se obratili i ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, glavni tajnik Udruženja europskih radija i direktor vanjskih poslova britanskog Radiocentra Matt Payton i predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske i dekan Edward Bernays - visoke škole za komunikacijski menadžment Damir Jugo.

U radu 3. Hrvatskog radijskog foruma sudjelovali su izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Irena Petrijevčanin Vuksanović, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt.


Pisane vijesti