Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u Hrvatskoj Nj. E. Genku Vasilevu Georgievu

Slika /slike/fotogalerija/2020godina/sastanci/Sastanak_veleposlanica Bugarske.jpg

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u četvrtak, 13. veljače 2020. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u Hrvatskoj Nj. E. Genku Vasilevu Georgievu.

Sastanku je uz veleposlanicu prisustvovao Nikola Georgiev Nikolov, pomoćnik veleposlanice i savjetnik u Veleposlanstvu Republike Bugarske. 

Uz ministricu, sastanku su prisustvovale Anja Jelavić, v.d. ravnateljice Uprave za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju i Lidija Zozoli, viša stručna savjetnica u Službi za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju.ž

Ministrica je poželjela dobrodošlicu veleposlanici Georgijevoj, istaknuvši dobre kulturne veze dviju zemalja u mnogim područjima. Izvijestila veleposlanicu o projektima u muzejskoj i arhivskoj djelatnosti čija će realizacija olakšati kulturnu suradnju i razmjenu stručnjaka između dviju zemalja.

Veleposlanica Georgieva istaknula je kako je kultura jedan od najboljih izvoznih proizvoda Republike Bugarske te je upoznala ministricu s programima kulturne suradnje u Hrvatskoj tijekom 2020. godine. Razgovarale su i o Programu suradnje u području kulture za razdoblje 2020. – 2023. čije se potpisivanje očekuje uskoro.

Pisane vijesti