Objavljeni pozivi za predlaganje predsjednika i članova Hrvatskog arhivskog vijeća i Hrvatskog muzejskog vijeća

Slika /slike/banneri/MKM logo 750x500.jpg

12. listopada 2022. – Ministarstvo kulture i medija objavljuje pozive za predlaganje predsjednika i članova Hrvatskog arhivskog vijeća i Hrvatskog muzejskog vijeća, koji će biti imenovani iz redova istaknutih stručnjaka u području arhivske i muzejske djelatnosti.

Pozivaju se arhivi, strukovne udruge i druge osobe povezane s arhivskom djelatnošću da podnesu pisane i obrazložene prijedloge osoba za izbor predsjednika i članova Hrvatskog arhivskog vijeća. Riječ je o savjetodavnom tijelu pri Ministarstvu kulture i medija koje raspravlja o općim pitanjima iz arhivske djelatnosti, daje preporuke i mišljenja o unaprjeđenju djelatnosti, razmatra i predlaže programe razvoja arhivske djelatnosti te obavlja i druge poslove utvrđene Zakonom o arhivskom gradivu i arhivima i drugim propisima.
 
Pozivaju se muzejske strukovne udruge, muzeji te muzeji u sastavu i osobe povezane s muzejskom djelatnošću da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor predsjednika i članova Hrvatskog muzejskog vijeća. Vijeće je savjetodavno tijelo pri Ministarstvu kulture i medija koje razmatra stanje u muzejskoj djelatnosti u Republici Hrvatskoj, predlaže opće i specifične mjere i programe za poticanje razvitka i unaprjeđivanja muzejske djelatnosti, obavlja poslove predviđene Zakonom o muzejima i drugim propisima, kao i druge poslove koje mu povjeri Ministarstvo kulture i medija.
 
Pisani i obrazloženi prijedlozi kandidata za izbor predsjednika i članova ovih vijeća podnose se u roku od 30 dana od dana objave:
 
⇒ Javni poziv za predlaganje predsjednika i članova Hrvatskog arhivskog vijeća
⇒ Javni poziv za predlaganje predsjednika i članova Hrvatskog muzejskog vijeća
 
 

Pisane vijesti