Objavljen poziv za nagradu Europa Nostra za 2021. godinu

Nagrada Europske baštine / nagrada Europa Nostra prestižna je nagrada Europske unije koja se dodjeljuje jednom godišnje pojedinačnim ili grupnim ostvarenjima koje odlikuje izvandrednost u polju kulturne baštine na razini Europe.



Nagrade se dodjeljuju jednom godišnje kako bi se prepoznale i promicale najbolje prakse u zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine, poticala prekogranična razmjena znanja i iskustava diljem Europe, podizala svijest javnosti o europskom kulturnom naslijeđu te primjerima poticale daljnje pozitivne inicijative.
 
Prijave za nagradu Europa Nostra 2021. otvorene su za arhitekte, obrtnike, stručnjake za kulturnu baštinu, profesionalce i volontere, javne i privatne institucije te lokalne zajednice.

Nominiranima će biti dodijeljene nagrade u četiri kategorije, budući da nagrada prepoznaje izvrsnost u području zaštite kulturne baštine, inovativnog istraživačkog rada, dugogodišnju predanost profesionalaca i volontera baštini i izvanredne inicijative za podizanje svijesti, obuku i obrazovanje u području kulturne baštine.

Četirima projektima (po jedan u svakog kategoriji) bit će dodijeljen Grand Prix te novčana nagrada od 10.000,00 eura, dok će se Public Choice Award odnosno nagrada publike dodijeliti jednom projektu temeljem online glasovanja kojeg će provesti Europa Nostra. Dodjela nagrada je podržana u okviru programa EU Kreativna Europa.

Natječajnu dokumentaciju kao i više informacija moguće na pronaći na poveznici: http://www.europeanheritageawards.eu/apply/

Rok za prijavu: 1. listopada 2020. godine.
 


Pisane vijesti