Aleksi: debitantski film Barbare Vekarić u BOZAR-u

U okviru programa „Izvan okvira: fokus na suvremeni hrvatski film“ koji je dio kulturno umjetničkih događanja u inozemstvu tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, belgijska publika imat će priliku pogledati Aleksi, debitantski film Barbare Vekarić od četvrtka 25. do nedjelje, 28. lipnja putem streaminga na mrežnoj stranici Centra lijepih umjetnosti BOZAR u Bruxellesu.

Debitantski film Barbare Vekarić priča je o zakašnjelom odrastanju koja predstavlja rodnu reviziju otočkih komedija te nudi kritički pogled na generaciju rođenu tijekom 1990-ih. Barbara Vekarić za film je napisala i scenarij, a film je nastao u produkciji Marine Andree Škop i Darije Kulenović Gudan iz Studija dim. 

Izbor filmova uključuje još Comic Sans Nevija Marasovića, Kratki izlet Igora Bezinovića i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, koji će biti prikazani na jesen. Detalji o programu bit će naknadno definirani.

Program „Izvan okvira“ dio je kulturnih događanja u okviru Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, nastao u suorganizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture RH i Umjetničkog centra BOZAR u Bruxellesu. Bit će dostupan na stranici BOZAR-a između 25. i 28. lipnja 2020., a pristup mu je ograničen na područje Belgije.

Više informacija potražite na službenoj stranici BOZAR-a:
https://www.bozar.be/en/magazine/168418-best-of-croatian-cinema

https://www.havc.hr/hrvatski-film/katalog-hrvatskih-filmova/aleksi



Pisane vijesti