Objavljen je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu


Foto: Marko Ercegović

22. veljače 2024. - Ministarstvo kulture i medija objavilo je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Nagrada se dodjeljuje kao:
- godišnja nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja što su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom 2023. godine u Republici Hrvatskoj, koja se može dodijeliti pojedincu ili grupi umjetnika za zajednička umjetnička ostvarenja te
- nagrada za životno djelo istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojemu su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
 
Prijedloge za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno. Rok za predaju prijedloga je 22. ožujka 2024. godine.
 

Tekst i uvjeti poziva: https://min-kulture.gov.hr/?id=25489
 

 
 
 










 

Pisane vijesti