Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva u području suvremenog plesa i suvremenog cirkusa u 2023. godini

3. travnja 2023. – S ciljem pružanja potpore plesnim umjetnicima i umjetnicima u području suvremenog cirkusa, u jačanju profesionalnih kapaciteta te podizanju kvalitete i vitalnosti u području suvremenog plesnog i cirkuskog stvaralaštva, Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva u području suvremenog plesa i suvremenog cirkusa u 2023. godini s rokom prijave 3. svibnja 2023. 

Poziv je usmjeren prvenstveno samostalnim umjetnicima koji nisu u stalnom angažmanu u nekoj instituciji, kao podrška njihovom radu i umjetničkom razvoju putem koreografskih i istraživačkih procesa.
 
Potpore će se dodjeljivati u dvije kategorije:
 
Kategorija A1
Koreografski i istraživački procesi
 
Koreografski rad, kao i istraživački proces uključuju:
- dokumentacija, arhivski materijali, dijalog s umjetnicima i istraživačima iz različitih područja, umrežavanje;
 
Kategorija A2
Potpora razvoju i provedbi programa s ciljem edukacije i usavršavanja umjetnika, kao i aktivnosti vezane uz postprodukciju
 
Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca e-Prijavnice koja je dostupna na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu e-Prijavnicu potrebno je priložiti svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.
 
Uvjete Javnog poziva s uputama za predlagatelje potražite na: https://min-kulture.gov.hr/?id=23710
 
Prijave se podnose u razdoblju od 3. travnja 2023. do 3. svibnja 2023. u 17 sati.
 
Sva pitanja vezana uz ovaj Poziv mogu se u pozivnom roku postavljati elektroničkim putem slanjem upita na sljedeću adresu: potpora.plesnostvaralastvo@min-kulture.hr.
 

Pisane vijesti