Objava Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2025. godini

12. lipnja 2024. - Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora poticanju književnog stvaralaštva u 2025. godini kojim će se dodijeliti potpore autorima za književno-umjetnički rad te prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća.

 
Potpora za poticanje književnog stvaralaštva dodijelit će se autorima za rad na rukopisima koji se ističu svojom književnom kvalitetom, a iznos, odnosno visina i vrijeme trajanja potpore odredit će se na temelju terminskog plana rada na rukopisu koji se opisuje u prijavnici.
 
Dodjeljivat će se sljedeće potpore:
 
•          godišnje potpore u pojedinačnom iznosu od 12.000,00 €
•          polugodišnje potpore u pojedinačnom iznosu od 6.000,00 €
•          tromjesečne potpore u iznosu od 3.000,00 €
 
Potpore će se isplaćivati autorima u mjesečnim obrocima od 1.000,00 €. Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske.
 
Prijava s kompletnom dokumentacijom (ogledni arak i sinopsis, životopis i bibliografija te dvije recenzije) podnosi se isključivo elektronički, putem sustava ePrijavnica.
 
Prijave na ovaj javni poziv mogu se podnositi od dana objave do 9. rujna 2024. godine do 17 sati. Sva pitanja vezana uz ovaj Poziv mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na sljedeću adresu: knjizevno.stvaralastvo@min-kulture.hr
 
 
>>> Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2025. godini

Pisane vijesti