Ministrica kulture i medija uputila sućut u povodu odlaska Branka Karabatića

21. listopada 2023. - Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je sućut povodom odlaska direktora Međunarodnog festivala novog filma / Split Film Festivala, Branka Karabatića.

„Zahvaljujući Karabatićevoj viziji i odvažnosti pokrenut je prvi međunarodni filmski festival u Hrvatskoj koji od 1996. godine promovira nova i eksperimentalna ostvarenja.

Od svog osnutka pa do danas program Festivala je u središte stavljao autore koji kreativnim, eksperimentalnim radovima propituju i istražuju film kao medij, a prema Karabatićevoj viziji Festival je od osnutka zadržao svoje posebno mjesto među filmskim festivalima. Okosnicu Festivala uz hrvatske naslove čini međunarodna konkurencija dugometražnih i kratkometražnih filmova te niz retrospektiva vodećih imena filmske umjetnosti. 
Uz njegovu posvećenost viziji Festivala kojim je promovirao radove autora koji ne podilaze svjetskim trendovima, pamtit ćemo i Karabatićev opus filmova u profesionalnoj kao i u produkciji KIno kluba Split.
 
Završetak ovogodišnjeg 28. festivala novog filma zavijen je u crno, a Festival će trajno ostati pamćen po Karabatićevoj viziji potpore produkciji i autorima koji istražuju područje filma, videa i novih medija.”



Pisane vijesti