Ministarstvu kulture nakon osam godina bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju

Državni ured za reviziju dostavio je Hrvatskom saboru 29. listopada 2019. godine Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Ministarstva kulture za 2018. godinu kojim je nakon osam godina Ministarstvu izraženo bezuvjetno mišljenje.

Revizija Ministarstva kulture provedena je u razdoblju od 15. siječnja do 28. lipnja 2019. godine, a bila su obuhvaćena sljedeća područja: djelokrug i unutarnje ustrojstvo, planiranje i izvršenje plana, računovodstveno poslovanje, imovina, obveze, prihodi, rashodi te javna nabava.
 
Predmet revizije bili su godišnji financijski izvještaji i usklađenost poslovanja Ministarstva sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima koji imaju značajan utjecaj na poslovanje.
 
Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju, financijski izvještaji Ministarstva za 2018. godinu sastavljeni su u svim značajnim odrednicama u skladu s primjenjivim okvirom financijskog izvještavanja, a poslovanje Ministarstva je usklađeno sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima te su izražena bezuvjetna mišljenja o financijskim izvještajima i usklađenosti poslovanja.
 

Više o Izvješću pogledajte na stranicama Državnog ureda za reviziju: http://www.revizija.hr/hr/izvjesca

Pisane vijesti