Ministar Biškupić primio je u posjet g. Josefa Püringera, pokrajinskog poglavara Gornje Austrije

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić primio je u posjet g. Josefa Püringera, pokrajinskog poglavara Gornje Austrije koji je u radnom posjetu Hrvatskoj s predstavnicima Gospodarske komore Gornje Austrije.

Gospodin Püringer je prezentirao program Linza Europske kulturne prijestolnice 2009, te izrazio interes za sudjelovanje hrvatskih prirodoslovnih muzeja na velikoj izložbi u srpnju, kao i prezentacije hrvatskih umjetnika Linzu.Ministar Biškupić se suglasio s prijedlogom g. Püringera te predložio nekoliko hrvatskih projekata koji bi mogli biti zanimljivi austrijskoj publici i brojnim gostima koji će tijekom 2009 godine posjetiti Linz. Ministar Biškupić je spomenuo i izložbu Suvremena hrvatska skulptura koja će se održati u Beču u svibnju ove godine. Nadalje se razgovaralo o projektu Gornje Austrije – Kreativne regije, u sklopu kojeg je austrijska strana pozvala hrvatske stručnjake i zainteresirane regije na suradnju.

Posljednja tema razgovora bila je uzajamna podrška kandidaturama dobara na Popis svjetske baštine, a u tom kontekstu posebno je spomenut Limes – projekt koji povezuje nekoliko europskih država i na kandidaturi kojeg se intenzivno radi već više godina.

Najave