​Milijun i sedamsto tisuća kuna za programe koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju

30. srpnja 2021. - Svjesni potrebe da sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom jednako kao i društva u cjelini, sukladno politici i programima Vlade RH za uključivanje osoba s invaliditetom, Ministarstvo kulture i medija pokrenulo je Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

Ponosni smo što ovim projektom i ove godine omogućavamo pristup kulturnim sadržajima, programima vizualnih umjetnosti, audiovizualnih djelatnosti, izvedbenih umjetnosti, književnosti i kulturnoj baštini.

Na Poziv je pristiglo 75 prijava, a Povjerenstvo za provedbu Programa predložilo je 25 projekta za financiranje u ukupnom iznosu od 1.743.300,00 kuna. Riječ je o programima visoke kvalitete i profesionalnih standarda koji obuhvaćaju široka područja kulture i umjetnosti. Najniža dodijeljena potpora iznosi 20.000,00 kn, dok je najviša 150.000,00 kuna.

Projekti predloženi za financiranje su inkluzivni za osobe s invaliditetom, odnosno orijentirani na sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, što je važan aspekt uključenosti u društvo osobama s invaliditetom s naglaskom na djecu i mlade s teškoćama u razvoju kojima je ograničen pristup kulturi i umjetnosti.


>>> Odobreni programi koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj  

Pisane vijesti