Kulturna i kreativna industrija među razvojnim pokretačima u okviru nagrade „Vizionar godine“ Tportala

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: HINA

9. veljače 2023. – U okviru medijskog projekta kojim redakcija Tportala želi javnosti predstaviti istaknute pojedince koji svojim djelovanjem, vizijom i uspjesima pridonose razvoju hrvatskog gospodarstva, tehnologije, društva, kulture i sporta te potaknuti diskusiju o temama važnima za razvoj i napredak Hrvatske, u zagrebačkoj Laubi održana je konferencija i dodijeljena su priznanja „Vizionar godine“.

Uvodnim riječima okupljenima su se obratili ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis te glavna urednica Tportala Dijana Suton, a nakon okruglog stola na temu „Imamo li pravo na optimizam?“ dodijeljena su i priznanja u nekoliko kategorija.

Izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek državni tajnik Krešimir Partl dodijelio je priznanje u kategoriji kulture vlasniku i glavnom uredniku izdavačke kuće Fraktura i osnivaču Festivala svjetske književnosti Seidu Serdareviću te uputio čestitke svim nagrađenima.

Dobitnik krovnog priznanja „Vizionar godine“ i kategorije gospodarstva osnivač je Radiochirurgije Zagreb Dragan Schwarz, u kategoriji tehnologije priznanje su primili Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać, osnivači aplikacije Sofascore, upraviteljica Zaklade Solidarna Marina Škrabalo dobitnica je u kategoriji društva, dok je u kategoriji sporta priznanje dobila hrvatska nogometna reprezentacija koja se prošle godine sa Svjetskog prvenstva u Katru vratila s brončanom medaljom.
 



Pisane vijesti