Konferencija European Theatre Forum 2020: European Performing Arts in Focus



U okviru predsjedanja Njemačke Vijećem EU, u suradnji s Europskom komisijom te na inicijativnu njemačke državne ministrice za kulturu i audiovizualnu djelatnost Monike Grütters održava se virtualna konferencija European Theatre Forum 2020: European Performing Arts in Focus od 11. do 13. studenog 2020. godine.

Kao izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek na prvom danu konferencije sudjelovala je posebna savjetnica ministrice doc. dr. sc.  Iva Hraste Sočo.

Govoreći o međunarodnoj suradnji u području kazališnih i izvedbenih umjetnosti savjetnica Hraste Sočo istaknula je kako Ministarstvo kulture i medija financijski podupire programe mobilnosti umjetnika i institucija, surađuje s međunarodnim organizacijama te sudjeluje u programu Kreativna Europa.

U kontekstu pandemije koronavirusa savjetnica Hraste Sočo govorila je o nizu mjera koje Ministarstvo poduzima na nacionalnoj razini kako bi pružilo podršku kazalištima i sektoru izvedbenih umjetnosti kao i cijelom kulturnom, kreativnom i medijskom sektoru.

U fokusu konferencije utjecaj je pandemije koronavirusa na izvedbene umjetnosti i perspektivu sektora. Tijekom trodnevnog događanja, predstavnici europske kazališne scene i izvedbenih umjetnosti te ključni kreatori kulturnih politika razmijenit će mišljenja o aktualnim problemima te uspostaviti dijalog kroz partnerstvo i međunarodnu suradnju.

Forum će biti usredotočen na jačanje europskog kazališnog sektora međunarodnim umrežavanjem i političkim dijalogom; rješavanje problema i implikacija koje su snašle europske izvedbene umjetnosti kao i povezivanje europske kazališne scene i nacionalne kazališne te izvedbene umjetničke scene.

Sudionici Foruma su predstavnici iz 27 zemalja Europske unije te trećih zemalja, a pristup sesijama otvoren je za sve zainteresirane te se može pratiti putem interneta na poveznici.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica