Jubilarno 25. izdanje Festivala „Glumci u Zagvozdu“ posvećeno Žarku Potočnjaku

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

2. srpnja, Zagvozd – Izaslanica predsjednika Vlade, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek otvorila je na Trgu glumca u Zagvozdu, jubilarno, 25. izdanje Festivala Glumci u Zagvozdu, koje je ove godine posvećeno preminulom velikanu hrvatskog glumišta Žarku Potočnjaku.

Čestitajući organizatorima, sudionicima, a iznad svega stanovnicima Zagvozda koji četvrt stoljeća svoju ljubav prema kazalištu iskazuju gostoprimstvom glumcima, ministrica je podsjetila kako je upravo u sinergiji umjetnika, ljubaznih domaćina, vjerne publike i zagvoškog ambijenta, stvorena manifestacija koja je postala kulturni fenomen ne samo ovog prostora nego i cijele Hrvatske.

„Pokrenuti i vođeni entuzijazmom Vedrana Mlikote, a pogotovo njegovih sumještana, susreti glumaca u Zagvozdu rasli su iz godine u godinu,“, rekla  je ministrica i kako jedan od simbola te sinergije istaknula Trg glumca kao središte festivalskog okupljanja. Impresivne su brojke glumaca, ansambala i kazališnih skupina kao i publike koja je u proteklih 25 godina ispisala povijest Festivala u Zagvozdu, a ministrica je zaključila kako su i domaći kazališni, ali i brojni likovni i glazbeni umjetnici, privučeni toplom gostoljubivošću domaćina i magičnom ljepotom zabiokovskog krajolika, oživjeli i obogatili svakodnevicu ovoga kraja.
 

Pisane vijesti