Sućut ministrice kulture i medija u povodu odlaska Miljenka Jelače

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska dugogodišnjeg glazbenog urednika Radio Zagreba i Radio Dubrovnika, glazbenog kritičara i pravnika Miljenka Jelače.

„U sjećanju radijskih slušatelja ostat će njegove kultne emisije „Po Vašem izboru“, „Taxi za Babilon“, „Dobra večer Beti“, „Muzički automat“, „Diskoteka 7“ i „Ozvučena povijest rock'n rolla“, od kojih su neke prije današnjih globalnih platformi bile jedini izvor informacija o glazbenim trendovima i novostima, a neke su kasnije bile iznimno vrijedni glazbeni vremeplovi i povijesni podsjetnici.

Kao diplomirani pravnik, gospodin Jelača iznimno je pridonio i uspostavi kadrovske i pravne službe Hrvatskoga radija, a bio je jedan od naših najboljih stručnjaka za intelektualno vlasništvo, autorska i srodna prava.

Tijekom Domovinskog rata, zajedno sa svojim kolegama Radio Dubrovnika, pridonio je glasu istine o agresiji, izvješćujući iz opkoljenog Dubrovnika. Ostavivši svoju neizmjernu ljubav prema glazbi u kratkotrajnosti radijskog etera kao glazbeni kritičar i urednik, doprinos Miljenka Jelače hrvatskoj glazbenoj kulturi je nesporan“. 
 

Pisane vijesti