Informativni dan za program Obzor Europa – Klaster 2: Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine



Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (ECCCH), u okviru programa Obzor Europa - Klaster 2, domaćin je mrežnog događanja za informacije i pronalaženje partnera, odnosno prilika da se nauči više o ECCCH-u i mogućnostima financiranja koje nudi. Najavljen je za sutra, 28. ožujka 2023., od 10 do 16 sati, a cilj mu je poticati partnerstva među istraživačkim institucijama, subjektima kulturne baštine i drugim organizacijama zainteresiranima za sudjelovanje u prijedlozima za ECCCH-ov poziv 2023. godine.

S predviđenim proračunom od 110 milijuna eura do 2025. godine u okviru programa Obzor Europa - Klaster 2, ECCCH će biti jedinstvena infrastruktura koja će omogućiti transdisciplinarnu suradnju bez presedana i veliku suradnju među stručnjacima. Pružit će vrhunske tehnologije za digitalizaciju artefakata, istraživanje umjetničkih djela i dokumentiranje podataka, što će sve značajno unaprijediti i dodati novu digitalnu dimenziju istraživanju, očuvanju, konzervaciji i restauraciji kulturne baštine. Štoviše, nastojat će olakšati pristup naprednim tehnologijama i ukloniti prepreke za manje i udaljene ustanove.

Jutarnja sesija sadržavat će prezentaciju tema poziva predloženih za 2023. godinu u okviru Programa rada Obzor Europa - Klaster 2 za razdoblje 2023. - 2024., kao i pregled mogućnosti financiranja te ostale najnovije informacije relevantne za sve prijavitelje. Poslijepodnevna sesija ima za cilj povezati potencijalne prijavitelje i omogućiti razmjenu ideja.

Poveznica za registraciju na informativni dan nalazi se ovdje.
Poveznica za registraciju na susret umrežavanja nalazi se ovdje.

Detalji poziva za dostavu projektnih prijedloga do 21. 9. 2023. godine nalaze se na stranici 77 Radnog programa za 2023. - 2024.
 

Pisane vijesti