​Državni tajnik Partl na Reboot Online Games Week panelu

26. studeni 2020. –  Na panelu Reboot Online Games Week koji se prenosio putem livestreama iz Games Industry studija sudjelovao je državni tajnik Krešimir Partl, u četvrtak, 26. studenog 2020. godine.




Tema razgovora s direktorom Reboota Damirom Đurovićem i nezavisnim poslovnim konzultantom u industriji videoigara Antom Vrdeljom bila je državna podrška industriji igara.
 
Državni tajnik Partl osvrnuo se na posljedice pandemije i pad prihoda unutar poduzetničkog sektora kulturnih i kreativnih industrija. Podsjetio je kako je 2018. godine na snagu stupio novi Zakon o audiovizualnim djelatnostima kojim su uvedene značajne promjene vezane za videoigre koje su po prvi put uvedene kao segment audiovizualnih djelatnosti.
 
Istaknuo je važnost podupiranja gaming industrije i razvoj video igara kroz umjetnički aspekt kako bi se taj dio kreativaca povezao s jednim od najpropulzivnijih segmenata audiovizualne industrije. Dodao je kako smo proteklih mjeseci vidjeli kako postoji svjetski interes za ulaganje u hrvatsku gaming industriju, a potpore i sredstva koja će se implementirati iz državnog proračuna bit će usmjerena na konkurentnosti malih studija. Očekuje se i uvođenje posebnog umjetničkog savjetnika unutar HAVC-a koji će odlučivati o dodjeli sredstava za razvoj videoigara. Dodao je i kako videoigre od kulturnog i umjetničkog značaja te edukativne videoigre mogu pridonijeti razvoju sektora kulturnih i kreativnih industrija.
 
Ove godine gaming sajam Reboot održava se u online izdanju pod nazivom Reboot Online Games Week powered by A1. Tijekom sedam dana kroz tri tematski fokusirana profesionalna livestream studija moći će se pratiti više od 210 sati najrazličitijeg gaming sadržaja uz niz zanimljivih gostiju, brojne panele, predavanja, gostovanja i predstavljanja najzanimljivijih domaćih i regionalnih developera i projekata.
 

https://rebootonlinegamesweek.com/

Logo



























 

Pisane vijesti