Sućut ministrice u povodu odlaska dramskog umjetnika Špire Guberine

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska istaknutog dramskog umjetnika gospodina Špire Guberine.


"Tijekom duge glumačke karijere gospodin Guberina ostvario je velik glumački opus u kazališnim, filmskim i televizijskim ulogama. Omiljeni likovi  popularnih televizijskih serijala obilježili su njegov stvaralački put te će ostati u trajnom sjećanju mnogobrojne publike koju je osvajao svojim iznimnim glumačkim talentom i osobnim i šarmom. Bogati umjetnički opus ostvario je u suradnji s brojnim redateljima hrvatskih kazališta, na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu, a njegove antologijske uloge ostvarene u djelima Marinkovića i Brešana ostat će nezaboravna i trajna vrijednost hrvatskoga glumišta.
 
Za svoja umjetnička postignuća nagrađen je najvišim priznanjima, Nagradom hrvatskog glumišta i Nagradom Vladimir Nazor za životno djelo.
 
Opraštajući se od velikog glumca i dragog čovjeka, utjehu i trajno sjećanje pronaći ćemo u njegovim nezaboravnim umjetničkim postignućima kojima je dao izniman doprinos hrvatskoj kulturi."
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica