Društvo hrvatskih književnih prevodilaca dobilo nove prostorije za književne rezidencije inozemnim prevoditeljima i autorima

 

6. lipnja 2022. –  Otvorenjem novih prostorija Društva hrvatskih književnih prevodilaca i književnom rezidencijom za inozemne prevoditelje i pisce u Zagrebu stvoren temelj za projekt kojim će se stvarati niz novih kulturnih veza.

Svečanosti otvorenja prisustvovala je voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo dr. sc. Mihaela Majcen Marinić, koja je istaknula kako Ministarstvo dugi niz godina podupire kvalitetne, važne i vrijedne inicijative u hrvatskoj kulturi koje pomažu i njezinoj promidžbi u međunarodnim okvirima. Izrazivši uvjerenje kako će se i ovaj segment rada realizirati jednako uspješno kao i brojni drugi programi – tribine, predstavljanja i radijske emisije, voditeljica Službe Majcen Marinić dodala je kako se već sada vide rezultati nastojanja da se književno-prevoditeljski rad učini vidljivijim.
 
DHKP-ova rezidencija smještena je na zagrebačkom Svačićevom trgu, a pridonijet će povezivanju stranih prevoditelja, pisaca i izdavača s hrvatskim književnim sektorom te potaknuti suradnju sa stranim institutima, jezičnim katedrama Filozofskog fakulteta, izdavačima, književnim festivalima i međunarodnim mrežama za rezidencijalne razmjene.
Realizaciju projekta DHKP-ove rezidencije omogućilo je Ministarstvo kulture i medija.


 

Pisane vijesti