Brzojav sućuti ministra Biškupića povodom smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić izrazio je sućut predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Marinu Srakiću u povodu smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe

"Preuzvišeni oče nadbiskupe, duboko potreseni i zatečeni neočekivanošću vijesti o preminuću preuzvišenog gospodina mons. Ivana Prenđe, nadbiskupa zadarskog, izražavam Vama, kao predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu i svim nadbiskupima i biskupima, najdublju sućut u ime Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno.
 
Ovakvi trenutci pokrenu lavinu pitanja, ali i najtoplijih sjećanja koja označuju život tako snažnog, prijateljskog čovjeka s kojima smo imali čast i mogućnost živjeti i dijeliti sve naše najuzvišenije želje i nastojanja oko dobra pojedinca i društva.
 
Nadbiskup Prenđa odavao je osobu zaljubljenu u Stvoritelja, u svoj narod, u čovjeka brata; osobu u kojoj i preko koje se jasno iščitavao trag Božjeg djelovanja.
 
U službi Evanđelju i Crkvi svjedočio je svoju vjeru uvijek, a osobitu u teškim trenutcima Domovinskog rata i svih ovih godina obnove našega naroda u samostalnoj Hrvatskoj.
 
Živjet će u svom narodu kao velikan, a svjetlo njegova primjera može biti jedina utjeha srcima vjernika i brojnim ljudima dobre volje, koji se poučeni njegovom ustrajnošću mogu nastaviti zauzimati u cjelovitom življenju kršćanske vjere i služenja svakoj ljudskoj osobi i zajednici.
 
Uz izraze najdublje sućuti, s poštovanjem.“


Najave