17. sastanak europskog ogranka Međunarodne federacije umjetničkih vijeća i kulturnih agencija (IFACCA)

Slika /arhiva/Foto_2019/ifacca logo.jpg

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske organizator je 17. sastanka europskog ogranka (17th Europe Chapter Meeting) koji će u razdoblju od 17. do 20. listopada 2019. godine okupiti nacionalne i pridružene članove iz Europe.

Na sastanku će se raspravljati o aktualnim izazovima i međusobno podijeliti iskustva u zatvorenom dijelu programa, a njihove rasprave i drugi identificirani prioriteti predodredit će zajedničku agendu kao dio djelovanja IFACCA-e u narednim godinama.

Sastanci će se održavati u Zagrebu (MSU i prostor nekadašnjeg kina URANIA) i Rijeci (MMSU), Europskoj prijestolnici kulture za 2020. godinu. Uz zatvoreni dio programa, održat će se i javni forum na temu „Međunarodne perspektive sudioničkog pristupa u umjetnosti i kulturi“. Forum će se održati u petak, 19. listopada 2019. godine s početkom u 10.00 sati u prostoru RiHub u Rijeci. Na kraju boravka kolege iz ministarstava kulture i kulturnih agencija, posjetit će Cres i razgledati obnovljenu palaču Moise.

Međunarodna federacija umjetničkih vijeća i kulturnih agencija (IFACCA) umrežavanje drži ključnim za ostvarenje svoje svrhe i održavanje učinkovitih i dugotrajnih međunarodnih suradnji u području umjetnosti i kulture.

Njezin je program umrežavanja usmjeren na izgradnju čvrstih i održivih odnosa između članova IFACCA-e te na stvaranje mogućnosti za njihovu razmjenu iskustava. Aktivnosti u tom polju raznovrsne su i fleksibilne, a povezuju ciljane skupine članova sa srodnim potrebama, interesima i prioritetima. Za tematsko oblikovanje regionalnih sastanaka ogranaka zaduženi su nacionalni članovi.

Pisane vijesti