10. srpnja 2020. - Otvorenje 71. Dubrovačkih ljetnih igra

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prisustvovat će otvorenju 71. Dubrovačkih ljetnih igara u petak, 10. srpnja 2020. godine. Istoga dana ministrica će sudjelovati na Svečanoj sjednici Festivalskog vijeća.
 
Uz prilagođene programske smjernice i s naglaskom na sudjelovanje hrvatskih umjetnika ovogodišnje Dubrovačke ljetne igre održat će se unatoč pandemiji, a trajat će do 25. kolovoza. Održat će se gotovo pedeset dramskih, glazbenih, plesnih i drugih izvedbi na više od deset scenskih i ambijentalnih lokacija u Dubrovniku.

Svečano otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara održat će se u Gradskoj luci Dubrovnik dok će se zastava Libertas zavijoriti na tvrđavi sv. Ivan. Tom prigodom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, a pridružit će im se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, zatim pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovanje Festivalskog dramskog ansambla te Folklornog ansambla Linđo.

>>> Program 71. Dubrovačkih ljetnih igra

Najave