10. siječnja 2020. – Otvorenje izložbe „Start - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine“

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek otvorit će izložbu „Start - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine“, u petak, 10. siječnja 2020. godine, u 19 sati, u Galeriji Prsten (Dom HDLU, Meštrovićev Paviljon, Trg žrtava fašizma 16).

   
Na izložbi će se predstaviti radovi 95 sudionika umjetničkih radionica koje su se održavale tijekom 2019. godine, u okviru istoimenog projekta. Projekt je ugovoren u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, natječaja Ministarstva kulture „Umjetnost i kultura 54 +“.  Ukupan iznos projekta je 678.242,67 kuna od čega su 85 % sredstva Europskog socijalnog fonda,a 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH.

Sudionici projekta sudjelovali su u kulturnim i umjetničkim aktivnostima s ciljem razvijanja socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina. Niz inovativnih i kreativnih radionica koje su obuhvatile različita umjetnička područja vodili su umjetnici Vanja Babić, Karmen Dada, Gaella Gottwald, Mia Maraković, Petra Grozaj, Koraljka Kovač, Bojan Mucko, Ana Mušćet, Lea Popinjač i Sonja Vuk. 

Najave