Natječaj za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) 2023.

UNESCO je objavio otvoreni poziv za prijave na natječaj za sredstva Međunarodne zaklade za kulturnu raznolikost u 2023. godini.

International Fund for Cultural Diversity (IFCD) podupire projekte kojima se potiče širenje dinamičnog kulturnog sektora, osobito kroz aktivnosti koje omogućavaju uvođenje i/ili razradu politika i strategija koje izravno utječu na stvaranje, proizvodnju, širenje, distribuciju te pristup raznolikosti kulturnih izričaja, kao i osnaživanje institucionalnih infrastruktura koje potiču održive kulturne industrije.
 
U skladu s propisima koje nalažu uvjeti natječaja, za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost i ove se godine iz Republike Hrvatske mogu natjecati jedino međunarodne nevladine organizacije registrirane u Hrvatskoj te se uvjeti mogu naći na sljedećoj poveznici:
Apply for funding | Diversity of Cultural Expressions (unesco.org).
 
Zainteresirane međunarodne nevladine organizacije registrirane u Republici Hrvatskoj prijavljuju se izravno UNESCO-u putem online platforme na za to osmišljenom posebnom projektnom okviru kojega možete pronaći na poveznici, najkasnije do 16. svibnja 2023. godine.

O svojoj su prijavi dužni do istoga datuma, poslati obavijest Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija na e-mail: unescocro@min-kulture.hr.
 
Informacije o natječaju i načinu prijave:
  1. Call for applications 2023 .pdf 
  2. Annotated Guide for the submission of funding requests .pdf


Obavezni prijavni obrazac za korisnike:
Applicant registration | Diversity of Cultural Expressions (unesco.org)
 
>>> https://en.unesco.org/creativity/calls/2023-call-applications-unescos-international-fund-cultural