S Crvenim nosovima u Dalj (Osječko-baranjska županija), 29. travnja 2024. godine

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program i radionica Zaboravi na Dulcineu u izvedbi Triko Cirkus Teatra održani su 29. travnja 2024. godine u Srednjoj školi Dalj. Na radionici je sudjelovalo 50 učenika od 15 do 17 godina i pet odgojno-obrazovnih djelatnika. Predstavu Zaboravi na Dulcineu izveli su Nikolina Majdak, Iva Peter-Dragan, Rok Juričić i Davorka Hovat, a radionicu KLAUNSKI NOSSS - maska razotkrivanja vodila je Iva Peter-Dragan.

Predstava je održana u predvorju prvog kata škole zbog toga što škola nema dvoranu. I učenici i nastavnici su izuzetno dobro reagirali na izvedbu, prepoznali su citate kanona svjetske književnosti, smijali su se i kada je to izvedba dozvoljavala, komunicirali s glumcima. Nakon izvedbe nekolicina učenika je prišla i popričala s izvođačima.

Nakon kraće stranke održana je radionica KLAUNSKI NOSSS - maska razotkrivanja u kojoj su sudjelovali učenici iz viših razreda. Neki od učenika odlučili su sudjelovati samo promatranjem dok su se drugi ohrabrili i zajedno s voditeljicom igrali igre i stvarali male kratke skečeve. Klaunske nosove koje su učenici koristili mogli su zadržati.