Zaklada Asia-Europe predstavit će svoj rad na području kulture i umjetnosti

U suradnji sa Zakladom "Kultura nova", Asia-Europe Foundation (ASEF) sa sjedištem u Singapuru organizira događanje pod nazivom "ASEF – Unplugged – Razgovori o umjetnosti u Aziji i Europi" koje će se održati u petak, 26. travnja u 13:00 sati u Europskom domu u Zagrebu, u dvorani Strasbourg.

"ASEF – Unplugged" je inicijativa organizacije ASEF pokrenuta u svibnju 2018. godine u Pragu kao serija događanja koja nudi neformalniji prostor za otvorene, autentične razgovore između sudionika.

Hrvatska kao članica ASEF-a i njezina matičnog društva ASEM (Asia-Europe Meeting) ostvaruje pravo na različite prilike za kulturnu suradnju i umrežavanje. Stoga će Fatima Avila, predstavnica organizacije ASEF ovom prilikom ukratko izložiti mogućnosti koje se pružaju hrvatskim umjetnicima, organizacijama i svim drugim dionicima u području kulture i umjetnosti, a što uključuje: pružanje informacija hrvatskim umjetnicima putem mrežnih stranica culture360.asef.org; pružanje financijske podrške za putovanja na različita događanja i za umjetnike iz Hrvatske; informiranje o mogućnostima za edukaciju i umrežavanje putem mreže muzeja ASEMUS; kao i o mogućnosti organiziranja događanja u Hrvatskoj u sklopu djelovanja ASEF-a.

Kako bi se na najbolji mogući način odgovorilo na potrebe umjetničke i kulturne zajednice u Hrvatskoj, osim predstavljanja ASEF-a svi sudionici su pozvani da na ovom neformalnom druženju predstave svoj rad i iskustva te zajedno s predstavnicom ASEF-a promisle o tome što se može učiniti zajedničkim djelovanjem.

Ulaz na predstavljanje je slobodan, ali se potrebno registrirati ispunjavanjem e-obrasca koji se nalazi na mrežnim stranicama Zaklade gdje možete preuzeti i pozivnicu na događanje.
 
 

Pisane vijesti