​Usvojeno programsko i financijsko izvješće o ostvarenju 67. Splitskog ljeta

Na sjednici Vijeća Splitskog ljeta, članovi su jednoglasno usvojili programsko i financijsko izvješće o ostvarenju 67. Splitskog ljeta te izrazili čestitke vodstvu HNK Split za ostvarenje iznimno kvalitetnog i zapaženog programa, osobito u otežavajućim okolnostima pandemije i propisanih epidemioloških mjera.


Intendant HNK Split i ravnatelj nacionalnog festivala „Splitsko ljeto“ Srećko Šestan podnio je programsko i financijsko izvješće o ostvarenju 67. Splitskog ljeta. Festival je bio posvećen 500. obljetnici prvotiska „Judite“ Marka Marulića. U 34 dana trajanja Festivala izvedena su 52 programa na više ambijentalnih lokacija. Podaci o posjećenosti i broju prodanih ulaznica su visoki, gotovo na razini 2019. godine (5.528 gledatelja).
Izvedeno je 5 premijernih naslova: opera „Cavaleria Rusticana“ Pietra Mascagnija u režiji Jelene Bosančić na Peristilu, zatim dramska premijera „Glorija“ Ranka Marinkovića u režiji Dražena Ferenčine, baletna premijera „Venatus/Migrations“ i „Mozart á2“ & „Don Juan“ u koreografiji Thierry Malandaina i „Misa Mediterana“ Tončija Huljića.

U programu su ostvarene uspješne reprizne dramske i gostujuće predstave ostalih nacionalnih kazališta, temeljem Ugovora o suradnji nacionalnih kazališta. Izveden je bogat koncertni program te popratni program u kojem su predstavljene 4 izložbe u 3 gradske galerije zatim književni program u suradnji s Gradskom knjižnicom Marko Marulić i Galerijom umjetnina u Splitu u sklopu kojega je obilježena i Godina čitanja. 

Pisane vijesti