Upoznavanjem s orkestrom otvoren 62. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Zrinka Magazin / MDF 

18. lipnja 2022. – Praizvedbom glazbene predstave „Napokon orkestar!“ redateljice Petre Radin, u izvedbi Zagrebačke filharmonije, na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova otvoreno je 62. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je posebno veselje što se svake godine možemo ponovno uvjeriti kako Festival koji broji 62 godine i dalje odiše mladalačkim entuzijazmom, svježinom i kvalitetom kao da je riječ o početniku koji se tek treba dokazati.

Čestitala je zato svima koji su sudjelovali u organizaciji i izvedbi programa istaknuvši kako ga nije bilo nimalo lako organizirati u uvjetima više ne samo pandemije nego i ekonomske i sigurnosne nestabilnosti u cijelom svijetu. Ministrica je podsjetila kako uz iznimno bogatu kulturnu baštinu koju obnavlja za buduće generacije, Šibenik upravo svojim dječjim festivalom dokazuje kako se živi umjetnost i odgaja ne samo publika, nego i budući umjetnici i organizatori festivala, zbog čega se ne moramo bojati za njegovu budućnost.


Foto: HINA

Tijekom dva festivalska tjedna organizatori su priredili bogati program s više od 130 sadržaja: 27 predstava, 21 inozemna izvedba na ulicama i trgovima, 14 domaćih izvedbi, 12 filmskih projekcija, 4 izložbe, 7 promocija knjiga ili slikovnica, 4 sportska programa, 42 radionice za više od tisuću djece te 3. sajam dječje knjige Librić u Perivoju.

U programu će sudjelovati umjetnici iz deset zemalja: Španjolske, Švedske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Češke, Austrije, Poljske i Portugala te Ukrajine. Ove godine Festival je ugostio 150 djece iz Ukrajine od kojih će dio na Festivalu sudjelovati kao publika, a dio kao izvođači iz Umjetničke škole Marianna Ilkiv iz Lavova u Ukrajini.

Program: https://www.mdf-sibenik.com/stranice/program-62-mdf-a/28.html

 

Pisane vijesti